ΑΦΙΣΑ 2017

                                                                                                                                                                                                             f2  youtube

Δημιουργία: Astroneir Design

 

 

cover2017    

 

 

 

 afisa2017

 

 

 

 Εκτύπωση  Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2017

                                                                                                                                                                                                                  f2  youtube

 

 To 5ο Φεστιβάλ Κιονίου Ιθάκης "Slap Back in the Face" 2017 σκοπεύει να καθορίσει εκ νέου την καλοκαιρινή πραγματικότητα και να προσφέρει αξιομνημόνευτες μουσικές συγκινήσεις.

Υπό τους ήχους του μουσικά πολύπλευρου κι αισθητικά ιδιαίτερου George Gaudy & SUN, της americana rock ιδιοσυγκρασίας των Dustbowl, της διαχρονικής rock πεμπτουσίας του Παύλου Παυλίδη & B-Movies, της ηλεκτρικής μυσταγωγίας με παραδοσιακές πινελιές, έκφανση των Λάργκο, της εκμοντερνισμένης ανανεωτικής ματιάς στο αειθαλές της ελληνικής μουσικής των Acropolis Bye Bye και την τολμηρή αλήθεια που αναβλύζει η ηχητική ντοπιολαλιά των Χαΐνηδων, η επιλογή προορισμού αποκτά συγκεκριμένο στίγμα.

Σε ένα χώρο 1.000 τουλάχιστον θέσεων, στο πλέον γραφικό λιμάνι της Ιθάκης, με δωρεάν είσοδο, διότι η τέχνη παραμένει στη συνείδησή μας ανεκτίμητη, σε αγαστή συνεργασία με το ομοούσιο Saristra Festival της Κεφαλονιάς, ως πολιτισμική γέφυρα μεταξύ των δύο νησιών, και εξασφαλισμένα δρομολόγια από Σάμη (Κεφαλονιάς), Σύβοτα (Λευκάδας) και Βαθύ (Ιθάκης) προς τον χώρο του Φεστιβάλ, η μουσική θα γίνει και πάλι το όχημα για να κοινωνήσουμε το μαζί.

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα μας: www.kionimusicfestival.gr

                                                               

                                                        Πρόγραμμα:

Τρίτη 8/8 : ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ & b-movies—DUSTBOWL—George Gaudy & SUN.

Tετάρτη 9/8 : XΑΪΝΗΔΕΣ—ACROPOLIS BYE BYE—ΛΆΡΓΚΟ.

 

paulidis2       xainides           GOUDY1                

 

acropolis2     largo4             DUSTBOWL

                                                                                                                                                                          

 Εκτύπωση  Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ 2017

                                                                                                                                                                                                                  f2  youtube

 

 ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2017

Ο Παύλος Παυλίδης & οι B-movies ταξιδεύουν και αυτό το καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα και μας παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα αναδρομή σε όλη τη μουσική πορεία του αγαπημένου τραγουδοποιού.

Ένα υψηλής έντασης live, με τραγούδια τόσο από την αξέχαστη εποχή των Ξύλινων Σπαθιών όσο και από τη μεταγενέστερη διαδρομή του Παύλου . Αγαπημένες μελωδίες και πολυτραγουδισμένοι στίχοι που έχουν γράψει την ιστορία τους στην ελληνική μουσική .

Οι B- movies ανανεωμένοι κατά το ήμισυ εξακολουθούν να βρίσκονται στο πλευρό του Π. Παυλίδη. Αναγνωρισμένοι πια σαν ένα από τα καλύτερα ελληνικά συγκροτήματα δεν παύουν να εξελίσσονται και να πειραματίζονται δίνοντας μας έτσι πάντα κάτι το διαφορετικό στις συναυλίες τους.

Οι B-movies είναι οι : Τόλης Δεληγιάννης - μπάσο

                                           Ορέστης Μπενέκας - πλήκτρα

                                           Δημήτρης Οικονόμου - τύμπανα

                                           Αλέκος Βουλγαράκης - ηλ. κιθάρα

 

paulidis2

 

 

                                     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκ της Αστυνομικής Διευθύνσεως :

Με υψηλόν αίσθημα ευθύνης ανακοινώνομεν στους φιλομούσους ακροατάς, τας βασίμους υποψίας μας ότι η

ανυπόταχτος ομάς των «ΧΑΪΝΗΔΩΝ» θα επιδράμει προσεχώς εντός της περιοχής τους. Πάσα βοήθεια εις την

σύλληψην των ανταμοιφθήσεται δι’ απαλλαγής καταβολής ΕΝΦΙΑ και διοδίων εις τας εθνικάς οδούς. Επισημαίνομεν

δε ότι η εν λόγω ληστοσυμμορία παραμένει ασύλληπτος εκ της εποχής που η Νεκρά Θάλασσα ήτο Νοσούσα και

αποτελεί τον υπ’ αριθμόν έναν κίνδυνον δια την δημοσίαν ασφάλειαν, μετά το πυρηνικό πρόγραμμα του

βορειοκορεάτου ηγέτου Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο εκτελεστικός βραχίων της σπείρας ,εις την παρούσα φάσιν, αποτελείται από τους:

Αποστολάκην Δημήτριον (λύρα, τραγούδι)

Ζαχαριουδάκην Δημήτριον (ακουστική κιθάρα, τραγούδι)

Κανέλλον Παναγιώτην (τύμπανα)

Μπάκαν Σπυριδούλαν (τραγούδι)

Μπρένταν Δημήτριον (γκάιντα, κλαρίνο, καβάλι, φλογέρα)

Νικόπουλον Μιχαήλ(λαούτο, μαντολίνο, μπουζούκι, τραγούδι)

Νόνην Ιωάννην (μπάσο)

 

 

xainides2

 

 

Οι Dustbowl δημιουργήθηκαν το 2006 και μέσα από τις δεκάδες εμφανίσεις τους σε μικρά και μεγάλα venues, φεστιβάλ, ακόμα και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (η πρώτη μπάντα που έπαιξε εκεί σε μια αξέχαστη soldoutεμφάνιση!), τους δίσκους τους και τις παροιμιώδεις πλέον «μεταμορφώσεις» τους δημιούργησαν τον ιδιότυπο κιθαριστικό AmericanaRockήχο που είναι και το trademarkτης μπάντας.

Το νέο άλμπουμ τους: “The Great Fandango” σηματοδοτεί την νέα προσέγγιση της μουσικής τους, αυτό που οι ίδιοι αποκαλούν: “Mother – Earth Rock”.

Έγραψαν για τους Dustbowl:

Γιάννης Καστανάρας / Merlin's Music Box 
«Η αγάπη τους για την ψυχεδελική country των 60s, τον σύγχρονο «americana» ήχο και το «paisley» της δεκαετίας του ‘80 έχει απαθανατιστεί με τον καλύτερο τρόπο Δέκα δικά τους κομμάτιαπου ροκάρουν δυναμικά παρέχοντας ένα φρέσκο αέρα στην ατμόσφαιρα που διατρέχει εξαρχής τον ήχο της μπάντας».

Φώντας Τρούσας / Δισκορυχείον-Vinylmine & Lifo
«Αυτό που πράττει το αθηναϊκό συγκρότημα στο “The Great Fandango”…κατορθώνει να ολοκληρώσει ένα opus της americana που θα έκανε πολλούς να τα χάσουν. Και τούτο, γιατί το άλμπουμ έχει τέλεια οργανική ενότητα, με τα τραγούδια να είναι το ένα καλύτερο από το άλλο, παρασύροντάς σε συν τω χρόνω… Είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις κομμάτι σ’ αυτό τον δίσκο»

Μιχάλης Παπαμακάριος / toperiodiko.gr 
«Το ροκ της Μητέρας γης…για τους παλιότερους, όσοι κολλήσαμε εκεί στα 80’ς με Green on Red, Long Ryders, Dream Syndicate και όλη την Americana ψυχεδελική σκηνή και με τους Neil Young & The Crazy Horse και τους The Byrds λόγου χάρη, να είναι σίγουροι ότι με το Great Fandango θα βουτήξουν πάλι βαθιά σε αυτά τα νερά…. και τα νερά των Dustbowl είναι λυτρωτικά! 
Το The Great Fandango είναι great όπως και να το κάνουμε..»

Mike Nikolitsis / ypogeio.gr 
«Να ένας από τους πιο ενδιαφέροντες ελληνικούς δίσκους του 2016 ως τώρα: Το Great Fandago είναι μία δισκάρα με 10 country/americana κομμάτια. Αν είσαι fan του είδους, θα βάλεις το Great Fandago στο εικόνισμα της δισκοθήκης σου... Ακόμα κι αν όμως δεν είσαι από τους πιστούς ακόλουθους αυτού του Mother Earth Rock, όπως αυτοπροσδιορίζουν τον ήχο τους οι ίδιοι οι Dustbowl, θα αγαπήσεις το δίσκο ούτως ή άλλως, διότι είναι καλοδουλεμένος και καλοφτιαγμένος απ'την αρχή ως το τέλος του».

Μαρία Μαρκουλή / It’s My Blender 
# GreatAlbumAlert: «Θα μ’ ακούσεις να μιλάω με ενθουσιασμό, θα μ’ ακούσεις να μιλάω με αγάπη, θα μ’ ακούσεις να μιλάω με πίστη γι’ αυτή την μπάντα που είναι φευγάτη σε ανοιχτούς δρόμους και συνεχίζει να πηγαίνει και σε κάθε διασταύρωση σου δίνει ένα λόγο παραπάνω να ακολουθήσεις. . 
Και έτσι οι μουσικές παίρνουν φωτιά πάνω σε καλοδουλεμένες συνθέσεις με έμπνευση και ακρίβεια ως τις πιο απαλές σκιές του ήχου, στις μελωδίες και στους ρυθμούς του Great Fandango, που πολύ καθαρά, έχουν ρίζες σε γήινες αρμονίες και περιπλάνηση, σε μια σπίθα σαν κι αυτή που άναψε το ροκενρόλ εξ’ αρχής. 
Θα έχουμε και ένα ραντεβού κατά Δεκέμβρη μεριά, εκεί που φτιάχνουμε τις λίστες με τα καλύτερα της χρονιάς-να το θυμάστε».

Παναγιώτης Γαβρίλης / Soundgaze.gr 
«Οι Dustbowl είναι πραγματικοί τεχνίτες της alt country, από αυτούς που δίνουν στο ιδίωμα νόημα, υπόσταση και λόγο ύπαρξης…Αυτό όμως που οι Dustbowl κάνουν στο Great Fandango, προς τιμήν τους, για ακόμα μία φορά ξεφεύγει από την πεπατημένη των προηγουμένων κυκλοφοριών τους…Και το αποτέλεσμα για ακόμη μία φορά τους δικαιώνει».

Σταύρος Μπέκας / Afrodelia 
«Το πιο σημαντικό που πετυχαίνουν οι Dustbowl στο νέο τους album, είναι ότι προβάλουν τις επιρροές τους χωρίς να αντιγράφουν, διατηρώντας την ταυτότητά τους. Στον δίσκο υπάρχει ροή που θυμίζει concept album».

Γιάννης Νέγκρης / i-jukebox.gr 
«Από τις λίγες φορές που δεν μπορείς να ξεχωρίσεις κάποιο τραγούδι. Σου μοιάζουν (και είναι) όλα πανέμορφα. 
Δεν έχω να πω κάτι άλλο. Ακούστε το με προσοχή, αγάπη και μεράκι. Και μην παίρνετε τα μάτια σας από το εκπληκτικό εξώφυλλο».

Γιώργος Χούλης /
Rockinathens.gr 
«Επέστρεψαν ανανεωμένοι με έναν δίσκο δουλεμένο, γεμάτο όμορφες στιγμές και έντονα επηρεασμένο στιχουργικά απο τη τους σημερινούς δύσκολους καιρούς. Αξίζει να το τιμήσετε»

Μάκης Μηλάτος / Athens Voice
«Η μηχανή του χρόνου παίρνει μπροστά κι ένα υπέροχο ταξίδι αρχίζει. Πηγαίνουμε σε μέρη που έζησε ο Neil Young, … o Townes Van Zandt»

Mix Grill: BEST OF 2016/ Ανασκόπηση A' εξαμήνου 2016: 
«Επιστρέφουν ανανεωμένοι να μας υπενθυμίσουν, όπως οι ίδιοι λένε, το "Mother Rock" τους. Κι είμαστε χαρούμενοι που το έκαναν»

Αντώνης Φράγκος / Music Paper
«Πάνω απ' όλα είναι η ποιοτική στόφα των τραγουδιών που τοποθετεί τον δίσκο σε περίοπτη θέση μέσα στην Ελληνική σκηνή».

Ανδρέας Κύρκος / Avopolis
«Το πρόσφατο άλμπουμ τους, επανεπιβεβαιώνει ότι συγκαταλέγονται στις υγιείς εγχώριες δυνάμεις που κοιτούν προς Αμερική πλευρά»

Κατερίνα Ρογδάκη / Hard Music

«Απολαύστε αυτό που οι ίδιοι αποκαλούν "Mother - Earth Rock". Δύσκολο να ξεχωρίσω ένα κομμάτι από το δίσκο. Το καθένα είναι ξεχωριστό, με τη δική του μοναδική προσωπικότητα»

 

 BESTOF 2016 Ανασκόπηση 2016: Ελληνικοί Δίσκοι - Δημήτρης Καμπούρης

Dustbowl - The Great Fandango
«Οι μελωδίες είναι αυτές που ξεχωρίζουν σε αυτό το 3ο δισκογραφικό βήμα τους. Κι η παραγωγή, που είναι από τις καλύτερες που ακούσαμε από ελληνική μπάντα το 2016. Χωρίς ίχνος ελιτισμού ή hipsterισμού, το “The Great Fandango”, αποτελεί μια όαση μουσικής, ψυχικής κατάθεσης, ανεξαρτήτως μουσικής ή εμπορικής κατεύθυνσης».

 Panos Birbas - Vocals, Guitar/
Nick Fysakis - Guitar /
John “Hardy” Houstoulakis - Pedal Steel / 
Mike Dremetsikas – Guitar, Vocals / 
Lydia Grammatikou – Bass, Vocals / 
Nick Panayiotou- Drums / 

 

  DISCOGRAPHY:

 * THE GREAT FANDANGO 
[
May 2016] – Album / 12’ Vinyl Edition / Urban Sounds Records
* BLACK RIVER’S CHEST [THE BURDEN REVISITED] / FLAMIN’ ROSE 
[July 2014] – CD Single / dusty records
* SUCIDE AVENUE / WINTER'S ALMOST GONE [
April 2014] – CD Single / dusty records
* GOIN' DOWN 
[November 2009] – CD Album / fuzz overdose records
* TROUBLEBOUND & LONESOME
[2008] - CD Album / onstage records

Other Releases:
* V.A. CHRISTMAS FOR EVERYONE - "CHRISTMA'S TIME'S A-COMIN'” [December 2014] – Compilation / restless wind records 
* V.A. BETTER WITH FUZZ BABE!- "LEAN ON ME"
[2013] – Compilation / fuzz overdose records 
* LAND ENDS [PAVLOS FYSAKIS BOOK "LAND ENDS"]
* RAMBLIN' BLUES E.P.
[2006] - dusty records

 Links:

 http://www.dustbowl.gr/
facebook.com/dustbowl.gr
http://thedustbowl.bandcamp.com/

 Youtube (Songs):

 The Great Fandango

https://www.youtube.com/watch?v=2nVQwH5q5-Q

 Linger On

https://www.youtube.com/watch?v=WgiGZYmaKek

 

DUSTBOWL

 

 

Οι ΛΆΡΓΚΟ είναι ένα επταμελές μουσικό σχήμα από την Θεσσαλονίκη.                                                                                   Το 2014 σταθεροποιήθηκε η σύνθεσή τους κα ιέτσι τα μέλη που απαρτίζουν το σχήμα είναι:

Κωνσταντής Παπακωνσταντίνου: ηλ.κιθάρα, φωνή,  Τάσος Κοφοδήμος: ακουστική κιθάρα, φωνή,  Παύλος Μέτσιος : Tρομπέτα, Φίλιππος Φασούλας: Κλαρίνο, Μανώλης Σταματιάδης : ακορντεόν, Ηλίας Πότσιας: ηλεκτικό μπάσο,Κώστας Αναγνώστου: τύμπανα.

Το είδος της μουσικής τους είναι ένα κράμα διαφόρων στοιχείων.Για τον ήχο τους έγραψαν:                                                     ..." Mια ''συμφωνία'' ροκ, παραδοσιακών, ρεμπέτικων και βαλκανικών, ''γεμάτων'  αρμονικών και άκρως ανατριχιαστικών ήχων'' (rejected.gr).                                                                                                                                                                  Toν Απρίλιο του 2016 κυκλοφόρησε η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά (ΕΡ) με το όνομα ''ΛΑΡΓΚΟ''  ,  από την ''ΑΧΟΣ''. Η επιμέλεια και η καλλιτεχνική διεύθυνση παραγωγής, όπως επίσης και οι στίχοι σε κάποια τραγούδια του δίσκου,  ανήκουν στον Θανάση Παπακωνσταντίνου. Τα τραγούδια του δίσκου, όπως  το  ''Απο την αρχή του κόσμου'',  αναπαράγονται συχνά από πολλούς ραδιοφωνικούς σταθμούς της χώρας. To (EΡ) αυτό απέσπασε πλήθος θετικών κριτικών όπως. .. ''Το πρώτο τους CD, ξάφνιασε ευχάριστα και ανέδειξε έναν πρωτότυπο ήχο με δυνατές επιρροές, αλλά και μια ιδιαίτερη δική του προσωπικότητα...'' (maximag.gr).

Μετά την κυκλοφορία του δίσκου το σχήμα πραγματοποίησε αριθμό εμφανίσεων με επιτυχία σε διάφορες σκηνές ανά την Ελλάδα,  όπως Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλος, Ναύπλιο, Σέρρες, Λάρισα και μοιράστηκε την σκηνή με διάφορους καλλιτέχνες όπως ο Θανάσης Παπακωσταντίνου, ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Λεωνίδας Μπαλάφας και ο Αλκίνοος Ιωαννίδης. Τον Δεκέμβριο του 2016 το σχήμα πραγματοποιήσε δύο εμφανίσεις στον Σταυρό του Νότου στα πλαίσια της παρουσίασης του δίσκου στην Αθήνα. Αυτή τη περίοδο οι ΛΑΡΓΚΟ ετοιμάζουν υλικό για το επόμενο άλμπουμ, το οποίο παρουσιάζουν στις live εμφανίσεις τους.

Για τους ΛΆΡΓΚΟ έχουν γράψει ,  μεταξύ άλλων : '' ...ένα απο τα πλέον ξεχωριστά γκρούπ που εμφανίστηκαν τα τελευταία χρόνια στην εγχώρια σκηνή...'' (avgi.gr).

 

largko2

 Εκτύπωση  Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ-ΦΩΤΟ ΓΚΡΟΥΠ 2017

                                                                                                                                                                                                                 f2   youtube

 

Ο Παύλος Παυλίδης είναι μουσικός, στιχουργός και τραγουδιστής. Γεννήθηκε στις 13 Οκτωβρίου του 1964 στην Βρέμη της Γερμανίας και μεγάλωσε στη Βέροια.

Από το 1984 ως το 1988 συμμετείχε στο μουσικό συγκρότημα Μωρά στη Φωτιά.

Το 1992 δημιουργεί το συγκρότημα τα Ξύλινα Σπαθιά, στο οποίο συμμετέχει ως τραγουδιστής συνθέτης και στιχουργός και κυκλοφορεί τους δίσκους «Ξεσσαλονίκη» 1993, «Πέρα από τις πόλεις της ασφάλτου» 1995, «Μια ματιά σα βροχή» 1997, «Τροφή για τα θηρία» 1999, «Ένα κύκλος στον αέρα» 2000, «Ξύλινα Σπαθιά Live» 2003.

Το 2003 μετά την διάλυση του συγκροτήματος Ξύλινα Σπαθιά και αφού έκανε τον δίσκο «Αφού λοιπόν ξεχάστηκα» 2004, δημιούργησε τους B-Movies με τους οποίους έβγαλε τους δίσκους «Άλλη μια μέρα» 2006, «Live στο θέατρο Απόλλων της Σύρου» 2008, «Αυτό το πλοίο που όλο φτάνει» 2010, «Ιστορίες Που Ίσως Έχουν Συμβεί» 2013.«Στον διπλανό ουρανό» 2015. "Μια πυρκαγιά σ΄΄ενα σπιρτόκουτο" 2016 .

 

paylidis

 

Η μουσική όμαδα Χαΐνηδες αποτελεί ένα ανοιχτό σύνολο, που ανακαλύπτει μουσικούς δρόμους από την Κρήτη ως τη Μικρασία και από την Ανατολή πάλι πίσω στα Βαλκάνια. Ακολουθώντας μουσικά μονοπάτια, οι Χαΐνηδες τολμούν και δημιουργούν νέες μουσικές και λόγους, που παρουσιάζουν μεστά τον πληθωρικό πόθο της ζωής, την αίσθηση του ωραίου ή του χαμένου. Ο έρωτας και ο θάνατος, οι υπέρτατες δυνάμεις, αποτυπώνονται σε μέτρο και ορίζουν «...όλα όσα είδες και έχεις ποθήσει και όσα ποτέ δε δεις».

Στο πρώτο άκουσμα, ο λόγος γίνεται εικόνα και επιβάλλεται επαναστατικά σε «θεατές» τεχνοκράτες. Τα τραγούδια των Χαΐνηδων αναβλύζουν τόλμη, είναι θαρραλέα, σε μία εποχή που η αλήθεια είναι στο περιθώριο. Μέσα στους στίχους ο ακροατής θα βρει την αλήθεια του και ίσως αυτή η αλήθεια να δίνει διάρκεια στο συγκρότημα, που μετρά πάνω απο 25 χρόνια παρουσίας.

 

xainides

 

 

Ο George Gaudy, ένας μουσικός με σπουδές στο πιάνο έχει εμφανιστεί σε αρκετά live stages της Αθήνας (Six DOGS, Bios, Romantso, Faust, Σταυρός του Νότου κλπ), στον Κήπο του Μεγάρου και στην Τεχνόπολη. Έχει στο ενεργητικό του συνεργασίες με τους Penny Mπαλτατζή, Locomondo, Rous, Theodore, Esterina, Jack Heart, Rous, Πάνο Μουζουράκη, Nalyssa Green ενώ ήταν support act στους New York Hussle Club στην Τεχνόπολη και στους Fun Lovin Criminals στο Fuzz. Το 2010 πήρε βραβείο καλύτερου τραγουδιού, καλύτερων στίχων και καλύτερου εξωφύλλου για το τραγούδι "The Absence of many" και το 2009 κέρδισε το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό Jumping Fish για το τραγούδι "Come Again".

 

GOUDY1        GAUDY2

 

 

Ο Ian Balzan Dorizas γεννήθηκε στο Παρίσι το 1979 και είναι ο εμπνευστής και η ψυχή του μουσικού έργου “Acropolis Bye Bye”.

Ένας μουσικός με δύο ταυτότητες, την ελληνική και τη γαλλική, μητέρα ελληνίδα από την Ιθάκη και πατέρα Γάλλο, από το Αλγέρι. Ξεκίνησε την εκμάθηση μουσικής σε μικρή ηλικία στο Παρίσι κι έπειτα σπούδασε ελληνική μουσική στο Ωδείο της Πάτρας απο το 2007, μέχρι το 2009. Όταν επέστρεψε στο Παρίσι, ξεκίνησε τις εμφανίσεις ως επαγγελματίας μουσικός παίζοντας μπουζούκι, ούτι και τραγουδώντας ως μέλος της Ένωσης Μουσικών, “Cok Malko Collective”.

Το 2014 ξεκινάει την παραγωγή του Πρώτου προσωπικού του δίσκου με το όνομα “Acropolis Bye Bye”, που περιέχει τις προσωπικές του συνθέσεις, ένα θεματικό μουσικό άλμπουμ για τη μετανάστευση στη σημερινή εποχή, όπως το αντιλαμβάνεται ο Ιάν Μπαλζάν Δόριζας με το δικό του προσωπικό τρόπο και το αποδίδει με μοντέρνο ύφος, δημιουργώντας γέφυρες με την ιστορία του Οδυσσέα, το ρεπερτόριο της Μικράς Ασίας, αλλά και την προσωπική του πραγματικότητα στη σημερινή εποχή. Η μουσική του είναι ένα επηρρεασμένη από τους ήχους της δεκαετίας του ’70, τις μουσικές από τα προάστια του Παρισιού, αλλά και από τη βαθιά του αγάπη για την ελληνική μουσική και τον ελληνικό πολιτισμό, γενικότερα. Τα τραγούδια του τα γράφει και τα ερμηνεύει στην ελληνική, την αγγλική και τη γαλλική γλώσσα.

Η δισκογραφική του δουλειά με τίτλο “Acropolis Bye Bye” βρήκε άμεσα ανταπόκριση και αποκόμισε θετικές κριτικές στην Γαλλία, την Ελλάδα, την Ισπανία, το Μεξικό, την Αγγλία και αλλου στο κόσμο, με αφιερώματα στο Γαλλικο κρατικο ραδιόφωνο «France Culture», το μουσικό μπλογκ των εφημερίδων «Le Monde», «Liberation», όπως και στο κρατικό ελληνικό ραδιόφωνο ΕΡΤ ΚΟΣΜΟΣ.

Το 2015 ξεκινάει την παρουσίαση του δίσκου με ζωντανές συναυλίες με μεγάλη επιτυχία. Το σχήμα ειναι καλεσμενο στο διεθνές φεστιβάλ «Rio Loco» στην Τουλούζη, κάνει παραστάσεις στο Παρισι στο «Studio de L’Ermitage» και συμμετέχει σε διάφορα φεστιβάλ κι εκδηλώσεις σε ολόκληρη τη Γαλλια.

Μαζι με τους Kevin Balzan Dorizas στο μπάσο και τον μπαγλαμά, τον Samir Laroche στα πλήκτρα και στο sampler, τον Simon Portefaix στα τύμπανα, το γρουπ με το όνομα «Acropolis Bye Bye» προσφέρει μια δυναμική και μοναδική μουσική εμπειρία, που διατηρεί στοιχεία της ελληνικής παράδοσης και τα ερμηνεύει μέσα από μία αστική ψυχεδελική ροκ μουσική, μία εντυπωσιακή προσέγγιση της σημερινής πραγματικότητας, ένός κόσμου που αλλάζει, που αφήνει πίσω τη νοσταλγία και κοιτάζει μπροστα προς το άγνωστο.

Η μουσική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «αναβίωση της ελληνικής μουσικής», «Greek Revival Music» ή «Μετά ελληνική μουσική», «Meta Greek Music». Είναι η προσέγγιση μιας γενιάς που εμπνέεται απο το παλιό, θέλει το παίρνει και το συστήνει ξανά στο σύγχρονο κόσμο.

LINKS

+ALBUM ON LINE BANDCAMP (LISTEN & BUY)

https://acropolisbyebye. bandcamp.com/releases

+ WEBSITE

 acropolisbyebye.com

+ VIDEOS

- Videoclip by Miracle company (ΣΧΟΛΗΚΑΛΩΝΤΕΧΝΩΝΠΑΡΙΣΙ)

- Live video KAIKSIS 03/2017 Montreuil (fr)

-Extract You Tube SIGANA

-Extract You Tube BAGLAMADES

-Extract You Tube KAIKSIS

acropolisbyebye.com

 Facebook:
Ian Balzan Dorizas

Acropolis Bye Bye

 

Interview: https://l.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.actualitebilingue.com%2Finterview-acropolis-bye-bye&h=ATNM8pWc_PK6mF7_UvJ_yb64xF1S-FjCktthM76sIfB8nTPWFw9K8dJd9lMgMCckFotbz6lyRxPZLL6Ibnlt42iMa6gSaDkko2I-O6HxI02vUWm4NWq0OpwdEJfXYmoLTmcKnB4R7Ia46YgwPamKfABsbRE

 

 

ACROPOLIS                       acropolis2

 

 

Το συγκρότημα ''Λάργκο'' δημιουργήθηκε το 2013 στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Χαρακτηριστικό τους είναι ο ηλεκτρικός ήχος με επιρροές από την παράδοση. Πρόκειται για ένα κράμα ροκ μουσικής με ποικιλία στους ρυθμούς, πλαισιωμένο από μελωδικές γραμμές ηλεκτρικής κιθάρας, τρομπέτας και ακορντεόν.Το όνομα του συγκροτήματος προέρχεται από την Ιταλική λέξη ''Largo'', που είναι ένδειξη του τρόπου παιξίματος ενός μουσικού κομματιού (αργά) και με μεγαλείο.
Το πρώτο live του γκρουπ δόθηκε τον Δεκέμβριο του 2013 στο Α.Π.Θ. στην Θεσσαλονίκη, συμμετέχοντας στην εκδηλώσεις για την μη ιδιωτικοποίηση του νερού.

Στις αρχές του 2015 υπήρξαν κάποιες ανακατατάξεις στην σύνθεση της μπάντας, και έρχονται να προστεθούν τρία καινούρια μέλη, τα οποία είναι τα παρακάτω:

Μανώλης Σταματιάδης - Ακορντεόν, Πλήκτρα
Ηλία Ρότσια - Ηλεκτρικό μπάσο
Κώστα Αναγνώστου – Τύμπανα

Με νέα πλέον σύνθεση, το 2015, αρχίζουν να δίνουν και πάλι ενεργό παρουσία μέσα από συναυλίες που πραγματοποιούν σε διάφορα φεστιβάλ στην Θεσσαλονίκη, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Το καλοκαίρι του 2015 θα ξεκινήσουν και οι ηχογραφήσεις για την επερχόμενη πρώτη τους κυκλοφορία.

Τον Μάρτιο του 2016 θα κυκλοφορήσουν το πρώτο τους videoclip για την σύνθεσή τους ''VictimsOftheSystem'', όπου μπορείτε να δείτε παρακάτω.

https://www.youtube.com/watch?v=LHAZYK6x6iE&feature=youtu.be

Τον Απρίλιο του 2016 θα έρθει και η πρώτη κυκλοφορία της μπάντας ''Λάργκο'' είναι ένα ep το οποίο περιέχει πέντε συνθέσεις από την ''ΑΧΟΣ''. Οι δυο από αυτές είναι ορχηστρικές. Ο ήχος του δίσκου χαρακτηρίζεται ως «χωνευτήρι βαλκανικών και ηπειρώτικων πνευστών, ρεμπέτικων καταβολών, μπολιασμένων με αιχμηρές κιθάρες και μια desertamericana αισθητική». Ξεχώρισε το τραγούδι ''Απ' την αρχή του κόσμου'', το οποίο παίχτηκε από τα ραδιόφωνα.

Στην ηχογράφηση συμμετέχει παίζοντας γκάιντα ο Κωνσταντίνος Λάζος, μέλος του γκρουπ ''VillagersofIoanninaCity'' (δες εδώ:VILLAGERSOFIOANNINACITY (V.I.C.)), ο Μάκης Πελοπίδας στις β’ φωνή αλλά και στην ηλεκτρική κιθάρα και ο Φίλιππος Φασούλας όπου έπαιξε κλαρίνο στο ''Απ την αρχή του κόσμου''.

Η μουσική τον συνθέσεων έχει γραφεί από τον Κωσταντή Παπακωνσταντίνου και οι στίχοι από τον Θανάση Παπακωνσταντίνου, εκτός από το ''Λόλα να ένα μήλο'' όπου η μουσική είναι του Τάσου Κοφοδήμου και του Χριστόφορου Αλεξίου και οι στίχοι είναι του Δαβίδ Σαμιαν και το κομμάτι ''Ταβέρνα'' είναι και αυτό σύνθεση του Τάσου Κοφοδήμου και του Χριστόφορου Αλεξίου. Η ενορχήστρωση έγινε από το γκρουπ ''Λάργκο''. Την επιμέλεια και καλλιτεχνική διεύθυνση της παραγωγής ανέλαβε ο ΘανάσηςΠαπακωνσταντίνου.

 https://www.youtube.com/watch?v=LHAZYK6x6iE&feature=youtu.be

  

 

largko2

 

 

 

 

 Εκτύπωση  Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Περισσότερα Άρθρα...

  • 1
  • 2

ΧΟΡΗΓΟΙ

a

 

Μεγάλοι Χορηγοί:

        logo-ionion      fixlogo      hyas      temenia  robola                    ktel    bioanalysis

 

   Χορηγοί:

LEYKI     KontoniosRementzo  paratthinalos  unnamed1  pantelis  blue  AXIA     spavento   EMILIE      kreperi      fioredino   delsol   porto     spathis     fiaskobar  baraki.jpeglanonna

   ODYSSEY APARTMENTS ITHACA       EMPORIO PANTAZI      


Powered by       aaf     


 

 

Χορηγοί Επικοινωνίας:

ERT3ERTpermadw    ertopen    datauri-file   menta  avgi EFSYN       mtvchroma    makedonia    makthes   sbtv      kokkino   pelop      pelopwebSYNDETHRAS upfmCORFU   arttvitvaxeloos    powerfmrythmos1075    musiclife   pop    LOG0 IONIAN WHITE1logo1   HMERHSIOSmetadeftero  elculture  propaganda   indieground  Avopolisradio  monopoliTranzistoraki     unnamed  epta   ionianpressithacanews  ithacoramaportoni.gr hOME ithaca greece       mantatagreekcross      wave         skywalker


                                                                                 

                                                                                          ΟΡΓΑΝΩΣΗ:  

                                                          pok      

                                                                              

                                                     ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:

                                   dhmos-ithakis      periferia

                                                                                 

                                                                                  ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ:

                                                                      upourgeio